NN Marathon Rotterdam en Rijnmond bundelen krachten: Rijnmond Pop-up Run

Golazo, de organisator van de NN Rotterdam Marathon en Rijnmond slaan de handen ineen en organiseren op zondag 28 januari 2024 om 10.00 uur de Rijnmond Pop-up Run. De Rijnmond Pop-up Run is een gratis trainingsloop van ongeveer vijf kilometer rondom de Kralingse Plas, speciaal voor recreatieve en beginnende handlopers.
 
De start van de Rijnmond Pop-up Run wordt voorafgegaan door een gezamenlijke warming-up. Daarna vertrekken de deelnemers onder begeleiding van ervaren lopers vanaf het terrein van atletiekvereniging PAC voor een hardloopronde om de Kralingse Plas. Na afloop ontvangen de lopers een drankje én een aandenken aan het eenmalige evenement.  
 
De Rijnmond Pop-up Run maakt onderdeel uit van de Beweegweek, een nieuw initiatief waarbij de regionale omroep haar kanalen een week lang in het teken plaatst van bewegen. Een belangrijke doelstelling van Golazo is om mensen in beweging te krijgen, waardoor beide partijen tot deze samenwerking komen.  
 
Ook in april bundelen beide partijen opnieuw hun krachten. Tijdens de 43e editie van de NN Rotterdam Marathon doet Rijnmond traditiegetrouw uitgebreid verslag van het evenement. Alle kanalen staan op zondag 14 april vrijwel volledig in het teken van het hardloopevenement in de Maasstad.