Popduo Remedy vertegenwoordigt Rijnmond op het Regio Songfestival

Het Rotterdam-Capelse popduo Remedy gaat namens onze regio naar het Regio Songfestival. Hun nummer ‘Nooit Is Het Genoeg’ wist de thuisstemmers en vakjury unaniem te overtuigen.

Op vrijdag 13 oktober werden de beste vriendinnen live overvallen met het nieuws dat ze uitgekozen zijn als act voor onze regionale omroep.

Het nummer ‘Nooit Is Het Genoeg’ ontstond uit hun verbazing over het feit dat mensen soms niet waarderen wat ze al hebben en altijd op zoek zijn naar iets 'beters'. Ze hopen deze boodschap op een luchtige manier over te brengen, want zoals ze zeggen, "Als je niet ziet wat je hebt, zul je nooit vinden wat je zoekt, en het gras is niet groener aan de overkant." 

Wendy en Soraya, die al acht jaar het zangduo Remedy vormen, hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan de pabo. Tegenwoordig staan ze wekelijks voor de klas op de Rotterdamse basisschool ‘De Kleine Prins’.

Tijdens de stemwijk zijn er in totaal meer dan 1600 individuele stemmen uitgebracht. Remedy was met bijna 35% de favoriet bij het thuispubliek. Voor de vakjury was het de combinatie van herkenbaarheid, een catchy nummer en de  podiumenergie die de doorslag gaf. Het juryrapport luidde: ‘’Tijdens het optreden bij Rijnmond zagen we twee vriendinnen die duidelijk genieten van wat ze doen. We kijken ernaar  uit om ze te zien schitteren in de Stadsschouwburg’’.

De grote finale van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht is vanaf 20:30 uur live te zien op alle regionale tv-zenders. Deze avond wordt onder andere gepresenteerd door Stefania Liberakakis, die in 2021 Griekenland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. De winnende omroep zal het festival volgend jaar organiseren.